Annons
Nyheter

Ordningsvakter till flyktingboenden

Polisen har nyligen fattat beslut om att ordningsvakter är behöriga att tjänstgöra på ett 60-tal flyktingboenden som Migrationsverket har runt om i landet. Orsaken är att vissa boenden ligger så avskilt att polisen har svårt att hinna fram i tid vid akuta situationer, skriver polisen på sin hemsida.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

Polisen har nyligen fattat beslut om att ordningsvakter är behöriga att tjänstgöra på ett 60-tal flyktingboenden som Migrationsverket har runt om i landet. Orsaken är att vissa boenden ligger så avskilt att polisen har svårt att hinna fram i tid vid akuta situationer, skriver polisen på sin hemsida.

"De ska vara polisens förlängda arm och bidra till ordning och reda", säger Mats Kirestam, polismästare i region Mitt, i ett uttalande.

Annons

På en del boenden ska ordningsvakter finnas på plats hela tiden, medan andra boenden får regelbundna besök av vakter. Ett av deras uppdrag blir att arbeta förebyggande och i ett tidigt skede varna polisen för möjliga konflikter. Vakterna kommer också ha befogenheter att omhänderta personer och ingripa om situationen kräver det.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons