Annons
Nyheter

Pappa och farbror misstänks för flickas död

Rättegången mot de två män i Bohuslän som misstänks för att ha orsakat en treårig flickas död avslutades i dag. Flickan avled förra våren sedan hon på okänt vis fått i sig det narkotiska preparatet karfentanil.(TT)
Publicerad 7 mars 2018

De två männen - flickans pappa och farbror - står åtalade för vållande till annans död. Bröderna skyller flickans död på varandra.

Under rättegången har stämningen varit upprörd. På onsdagen vägrade pappan gå in i rättsalen utan ordningsvakter på plats eftersom han kände sig hotad. Rättens ordförande har flera gånger fått säga till åhörare som pratat under förhandlingarna, skriver Bohusläningen.

Annons

Åklagaren Caroline Fransson hänvisade i sin slutplädering till en lagtext som beskriver föräldrars skyldigheter och barnens rättigheter och sade bland annat att flickan inte hade fått i sig drogen om det inte funnits i hemmet, skriver tidningen.

Åklagaren yrkar på att männen ska dömas till fängelse mellan två och två och ett halvt år för vållande till annans död. Männens advokater yrkar i sin tur på att de ska frias. Männen misstänks även för andra brott, exempelvis narkotikabrott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons