Annons
Nyheter

Personal vid Sjöfartsverket anmälda för mutbrott

Sjöfartsverket i Östergötland har anmält tio medarbetare för misstänkt mutbrott kopplat till företaget Labcenter. Sedan tidigare är anställda vid Riksgälden skäligen misstänkta för mutbrott efter att ha tagit emot gåvor från samma företag.(TT)
Publicerad 4 juli 2017

Företaget har vid 42 tillfällen mellan 2008 och 2017 levererat utbildningar till Sjöfartsverket, skriver Norrköpings Tidningar. Tio anställda vid Sjöfartsverket ska i samband med dessa utbildningar ha tagit emot bland annat presentkort, cyklar, surfplattor och mobiltelefoner - saker som beskrivs som labbtillbehör och som är värda mellan 2 000 och 5 000 kronor.

"Vi ser allvarligt på det inträffade. Att vara offentligt anställd tjänsteman innebär att man aldrig får missbruka sin ställning, bland annat för att myndighetens opartiskhet och saklighet inte ska kunna ifrågasättas", säger Ove Eriksson, som var tillförordnad generaldirektör för Sjöfartsverket när anmälan gjordes, i ett pressmeddelande.

Annons

I slutet av juni 2017 anmälde Riksgäldens personalansvarsnämnd elva medarbetare för skälig misstanke om mutbrott i samband med utbildningar som hade levererats av företaget. En kort tid senare gick Region Östergötland ut med att den undersöker eventuella mutbrott kopplade till Labcenter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons