Annons
Nyheter

Polis medger brister efter dödsfall i arrest

Polisen medger att tillsynen av en ung, berusad kvinna i arresten brast. Kvinnan hittades livlös och hennes liv gick inte att rädda. Dödsfallet inträffade i Lund i november, då den 20-åriga kvinnan hade omhändertagits för berusning och placerats i en cell för tillnyktring.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Polisen medger att tillsynen av en ung, berusad kvinna i arresten brast. Kvinnan hittades livlös och hennes liv gick inte att rädda.

Dödsfallet inträffade i Lund i november, då den 20-åriga kvinnan hade omhändertagits för berusning och placerats i en cell för tillnyktring. Enligt åklagare gjorde de anställda inga tjänstefel, och förundersökningen om misstänkt tjänstefel lades därför ned i februari.

Annons

Men dödsfallet har också lett till en JO-anmälan och i sitt yttrande till JO medger polisen att tillsynen av kvinnan inte följde föreskrifterna, rapporterar Sydsvenskan. Hon skulle ha tittats till minst en gång i kvarten, men en övervakningsfilm visar att det vid ett tillfälle under natten dröjde drygt 40 minuter. Dessutom saknas anteckningar om vad som observerats och gjorts i samband med tillsynen. "Detta är naturligtvis inte godtagbart", skriver polisens jurister.

Tidigare har det LVH-hem där kvinnan bodde kritiserats för att ha skrivit ut henne på felaktiga grunder. Det skedde dagen innan hon omhändertogs av polisen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons