Annons
Nyheter

Polisen jagar ovanlig silvertejp

Offren i dubbelmordet i Mantorp tvingades ta ut pengar innan de bands med silvertejp och mördades. Polisen ska nu topsa flera hundra personer och leta efter en mystisk raggarbil. - Det var en avrättning, säger chefsåklagare Pär Andersson.(TT)
Publicerad 13 juli 2017

Det var den 11 juni som det äldre paret mördades på sin gård utanför Mantorp i Mjölby kommun. Klockan 16.10 gjordes flera uttag från makarnas konto från en Swedbank-bankomat på Husbyvägen i Borensberg, drygt tre mil från mordplatsen.

Polisen uppger att en stor summa pengar tagits ut, och att den som tog ut pengarna färdades dit i en silverfärgad Volvo S40, årsmodell 2005.

””
Annons

Mintgrön raggarbil

Flera vittnen har också uppgett för polisen att en mintgrön eller turkosfärgad amerikanare, eller "raggarbil", stått parkerad vid makarnas fastighet både på morddagen och dagen innan. Under helgen arrangerades cruisingträffen Bug Run vid racerbanan Mantorp park, och polisen tror att bilen kan ha varit där.

Åklagaren bekräftar nu även att offren bands med tejp innan de mördades.

””

Gärningsmännen har använt sig av en vanlig typ av 15 millimeter bred svart eltejp, men också en ovanlig silvertejp som är 50 millimeter bred. Utredarna har besökt 30 olika butiker och pratat med tejpimportörer men vet fortfarande inte var den säljs.

””

Stor dna-undersökning

Polisen räknar med att topsa omkring 1 500 personer för att matcha resultaten med de dna-fynd som gjorts på brottsplatsen. De flesta av dem som har valts ut för undersökning är människor som befunnit sig i området vid mordtillfället, och vars mobiltelefon kopplat upp mot närmaste mast.

””

Åklagaren uppmanar alla som har tips om någon av bilarna, tejpsorten eller bankomatuttaget att kontakta polisen via 11414.

De två personer som anhölls misstänkta för mordet i slutet på juni är fortfarande inte helt avskrivna från utredningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons