Annons
Nyheter

Polisen rullar upp BMW-härva - två häktade

Två män i 25-årsåldern har häktats vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för stöld av utrustning från BMW-bilar i trakten. Nu hoppas polisen kunna stoppa ligan som stulit delar från exklusiva BMW-bilar och skeppat dem ur landet.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

Det var i torsdags kväll som polisen fick upp spåret.

"Genom spaningsinsatser kunde vi lokalisera några misstänkta personer. De vägrade att stanna när vi försökte stoppa deras bil för kontroll men efter ett kort förföljande i Forserum kunde vi gripa två män i 25-åldern", säger tillförordnad utredningschef Mikael Leidefors i ett pressmeddelande.

Annons

I männens bil hittade de BMW-delar som misstänks vara stulna. Polisen har även hittat mer stöldgods som kan kopplas till de häktade männen. Det handlar om airbags, navigeringssystem, rattar, instrumentpaneler och övrig utrustning till BMW-bilar.

De senaste åren har polisen uppmärksammat stölder av utrustning från BMW-bilar i hela landet. Stölderna sker periodvis i ett område och flyttar sedan vidare. Ligan har nyligen härjat i Linköping och Norrköping och slog i förra veckan till i Habo, Nässjö och Tranås. Stöldgodset förs vanligtvis ut ur Sverige och säljs vidare som reservdelar i Europa.

"I den fortsatta utredningen jobbar vi med att försöka knyta stöldgodset till fler liknande stölder i Jönköpingsområdet och i övriga landet", säger Mikael Leidefors.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons