Annons
Nyheter

Polisen varnar för telefonbedragare

Flera personer har blivit uppringda av telefonbedragare i Piteå. Nu går polisen ut och varnar allmänheten. Under torsdagen blev 5-7 personer i Piteå uppringda av bedragare, vilket nu har polisanmälts.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Under torsdagen blev 5-7 personer i Piteå uppringda av bedragare, vilket nu har polisanmälts. Bedragarna uppgav att de ringde från Elgiganten och sade att det hade blivit något fel med de uppringdas beställningar. När de uppringda personerna förklarade att de inte beställt något hade bedragaren i stället erbjudit att de kunde bli uppringda av banken.

””

Det bedragarna försöker göra är att få den uppringda personen att uppge sitt bank-id. Om personen då loggar in kan kontot kapas.

””
Annons

Förra månaden dömdes två unga män till fängelse och att betala närmare en miljon kronor i skadestånd, efter att ha blivit dömda för grovt bedrägeri i 13 fall. Det var den första domen mot personer som lurat sig till pengar genom att förmå offren att signera med bank-id.

Om inloggningsuppgifter, koder eller liknande lämnats ut frivilligt kan det dock bli svårt för en drabbad att få ersättning. Därför uppmanar polisen alla att vara försiktiga och helt enkelt bara lägga på när någon ringer och ber om den typen av uppgifter.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons