Annons
Nyheter

Politiker kopplas till mord på aktivist

Brasiliens säkerhetsminister Raul Jungmann säger att det finns kopplingar mellan politiker och statstjänstemän och mordet på människorättsaktivisten och vänsterpolitikern Marielle Franco i Rio de Janeiro i mars. Mordet kan vara politiskt motiverat, enligt Jungmann.(TT)
Publicerad 11 augusti 2018

Brasiliens säkerhetsminister Raul Jungmann säger att det finns kopplingar mellan politiker och statstjänstemän och mordet på människorättsaktivisten och vänsterpolitikern Marielle Franco i Rio de Janeiro i mars.

Mordet kan vara politiskt motiverat, enligt Jungmann. Han vill dock inte avslöja några namn på politikerna, då det enligt honom skulle kunna störa utredningen.

””
Annons

Marielle Franco sköts ihjäl den 14 mars med flera kulor mot huvudet. Hon var särskild känd för att kämpa för svartas och homosexuellas rättigheter, men också för att öppet kritisera polisbrutaliteten i Rios fattiga kåkstäder. Något som enligt Francos kollegor ledde till att hon mördades.

Brasilianska nyhetskällor skriver att personerna som troligen är misstänkta för mordet tillhör presidenten Michel Temers parti PMDB.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons