Annons
Nyheter

M-ledaren kritiseras efter debatt

Moderatledaren Ulf Kristersson kritiseras för att inte ha gått upp mot SD-ledaren i partiledardebatten. - Jag är besviken, säger Liberalernas Jan Björklund. Samtliga partiföreträdare tog replik på Jimmie Åkesson - utom Ulf Kristersson, vilket väckte reaktioner.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

Samtliga partiföreträdare tog replik på Jimmie Åkesson - utom Ulf Kristersson, vilket väckte reaktioner.

””

Han menar att det är viktigt att ta den konflikten för att motivera de väljare som står och väger mellan att rösta på Alliansen eller SD.

Annons

Löfven kritisk

Både Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt och statsminister Stefan Löfven (S) tolkar Kristerssons agerande som att M planerar en Moderatledd regering stödd på SD.

””

Moderatledaren uppger att han vill diskutera sin egen politik och påpekar att han i hela debatten bara tog replik på statsministern.

””

Löfven var kritisk till att han inte fick något besked från Centerledaren Annie Lööf om hon tänker släppa fram en regering som är beroende av SD. Samtidigt hävdar Löfven att det inte finns något enat borgerligt regeringsalternativ.

””

"Löfven är stressad"

Men Annie Lööf gav svar på tal.

””

Lööf påpekar att Alliansen ska presentera en gemensam reformagenda i augusti och att partierna redan lagt fram en rad förslag tillsammans, bland annat om skolan.

I den senaste SCB-mätningen är de rödgröna större än Alliansen. Alliansen tänker dock i ett sådant läge stoppa en fortsatt rödgrön regering. Det kan man göra eftersom SD också väntas rösta nej till Löfven som statsminister.

Bytte fokus

I partiledardebatten valde Löfven som väntat att fokusera på välfärden i stället för på brottsligheten och migration Han varnade för att oppositionens, inklusive SD:s, föreslagna skattesänkningar hotar välfärden.

””
Annons

SD-ledaren Jimmie Åkesson gav inte mycket för Löfvens tal om att prioritera välfärden. Han kallade den rödgröna regeringens fyra år för "katastrof".

"Googla humanism"

””

Han undrade också varför Löfven vill låta 9 000 afghanska "män utan skyddsbehov", stanna i Sverige.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons