Annons
Nyheter

Regeringen ger grönt ljus för Sydostlänken

Det blir en järnväg mellan Olofström och Karlshamn, meddelar regeringen. De nya järnvägsplanerna innebär att Blekinge knyts ihop med södra stambanan. Satsningar väntar även för Ostkustbanan. Sammanlagt rör det sig om investeringar på flera miljarder.(TT)
Publicerad 3 juni 2018

Regeringen satsar 1,6 miljarder för byggandet av Ostlänken i Blekinge. Det berättar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på en presskonferens i Olofström på söndagen. Detta innebär att en ny järnväg kommer att byggas mellan Olofström och Karlshamn, vilket kommer att skapa en sammanhängande sträcka mellan Älmhult och Karlshamn.

””

Satsningen är en del av den nationella infrastrukturplanen och bygget planeras starta 2024. Detta betyder även att den befintliga sträckan mellan Älmhult och Olofström kommer att rustas upp.

Annons

Tidigare på söndagen meddelade regeringen att man satsar 3,6 miljarder för dubbelspårsutbyggnaden längs Ostkustbanan, rapporterar P4 Gävleborg. Det är sträckan från Gävle vidare norrut till en knutpunkt kallad Kringlan som ligger mellan Bergby och Axmarby som berörs av satsningen.

””

Även för detta projekt är byggstarten planerad till 2024.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons