Annons
Nyheter

Regnbågsfärgat övergångsställe olagligt

För att uppmärksamma pridefestivalen Europride Stockholm målade Nacka kommun ett övergångsställe i regnbågsfärger - något Transportstyrelsen nu hävdar är olagligt, skriver Nacka Värmdö Posten.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

För att uppmärksamma pridefestivalen Europride Stockholm målade Nacka kommun ett övergångsställe i regnbågsfärger - något Transportstyrelsen nu hävdar är olagligt, skriver Nacka Värmdö Posten.

Det målade övergångsstället, tänkt att kvarstå till den 20 augusti, bryter enligt myndigheten mot vägmärkesförordningen. Enligt Hans Cassepierre, utredare vid Transportstyrelsen, har Nacka kommun gjort sig skyldiga till ett straffbelagt lagbrott.

””
Annons

Gul färg är enligt förordningen ett undantag vid tillfälliga behov, såsom vägarbeten - för alla andra färger måste tillstånd sökas och beviljas, vilket i detta fall inte gjorts.

Nacka kommun skriver i ett uttalande att då färgen är temporär, och kommunen är väghållare, behövs inget tillstånd. Transportstyrelsen står dock fast vid motsatsen, och kommunen har nu att välja på att ansöka om tillstånd eller återställa originalfärgen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons