Annons
Nyheter

Romson: "Det var fem roliga år"

Åsa Romson slutar efter fem år som MP-språkrör och ett och ett halvt år som miljöminister. Hon vill ännu inte säga något om framtiden. Åsa Romson visade ingen bitterhet eller besvikelse efter att hon blivit ratad av partiets valberedning. Hon stödjer nu Isabella Lövin som nytt språkrör.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

Åsa Romson visade ingen bitterhet eller besvikelse efter att hon blivit ratad av partiets valberedning. Hon stödjer nu Isabella Lövin som nytt språkrör.

””

För två veckor sedan siktade Åsa Romson på att bli omvald. Sedan dess har ett spel i partiet pågått både öppet och bakom kulisserna om hur språkrörsfrågan ska lösas.

Annons

Hört av sig

På frågan om Romson har utsatts för påtryckningar för att hon ska träda tillbaka svarar hon:

””

Romson vill inte gå in på varför hon inte har tillräckligt högt förtroende i partiet utan hänvisar sådana frågor till valberedningen. Kritiker i partiet har pekat på att hon har för lågt förtroende bland väljarna i olika opinionsmätningar.

TT: Tycker du att partiet har behandlat dig schysst?

””

Hon kommer efter att de nya språkrören väljs i helgen att lämna in sin avskedsansökan som miljöminister och vice statsminister till statsminister Stefan Löfven (S).

Många felsägelser

Åsa Romson är nöjd med vad hon åstadkommit som miljöminister. Trots att hon ibland blivit hårt kritiserad, inte minst för retoriska felsägelser som att jämföra flyktingkatastrofen i Medelhavet med Auschwitz, säger hon:

””

Romson lyfter fram satsningar på att skydda känsliga naturområden, men framför allt klimatarbetet och det globala klimatavtalet i Paris i december.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons