Annons
Nyheter

S backar i ny mätning

Alliansen har dragit förbi det rödgröna blocket i en ny opinionsmätning. Försprånget beror främst på att Socialdemokraterna tappat väljarstöd.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2010

Alliansen får stöd av 48,9 procent av väljarna och har ökat med en procentenhet i väljarbarometern från Novus Opinion som TV 4 Nyheterna beställt. De rödgröna backar samtidigt med 1,7 procentenheter till 44,6 procent. Det är Socialdemokraterna med 30,3 procent som är sorgebarnet i den här mätningen – partiet går tillbaka med 2,4 procentenheter jämfört med Novus tidigare mätning under första halva av augusti.

Alliansen har för första gången i en Novus-barometer ett statistiskt säkerställt försprång. Det tros bero på att skatter och pensioner hamnat i rampljuset i valrörelsen under den senaste tiden.

Annons

"Detta kan ha gynnat Moderaterna och alliansen som traditionellt har större förtroende i dessa frågor", skriver Novus i en kommentar till väljarbarometern.

Sverigedemokraterna håller sig kvar över riksdagsspärren med 4,7 procent – en ökning med 0,5 procentenheter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons