Annons
Nyheter

Så klarar ni relationen efter ledigheten

De första höstmånaderna är ingen bra tid för den äktenskapliga lyckan. Efter semestern väljer många par att ansöka om skilsmässa. Men hur gör man om man vill försöka läka sin relation efter sommaren?(TT)
Publicerad 12 augusti 2018
””

Tillsammans med mars är september och oktober de månader då domstolarna i Sverige får in flest skilsmässoansökningar, visar statistik från de senaste åren.

Kan kännas tungt

Annons

Efter en misslyckad sommarledighet tillsammans kan tanken på hösten och vintern kännas tung. Om man vill försöka att läka relationen gäller det att börja i rätt ände, enligt Charlotte Sander.

””

Ofta är det just bristen på kommunikation som framkallar skilsmässan på lång sikt, framhåller Sander och får medhåll av relationscoachen och författaren Michael Larsen.

””

Sämre impulskontroll

Michael Larsen pekar också på att många dricker mer alkohol än vanligt under semestern, vilket innebär att impulskontrollen blir sämre. Detta i kombination med sociala medier kan få allvarliga konsekvenser för relationen, anser han.

””

Om man vill försöka komma till rätta med sina problem gäller det att börja med sig själv och fundera kring vad man vill, säger Charlotte Sander. Annars kan man inte räkna med att hitta några konstruktiva lösningar.

””

Acceptera förändring

Samtidigt är det viktigt att även kunna sätta sig i sin partners relation, för att inte bli blind för hur den andra personen känner sig.

””

Till sist är det viktigt att inse att man med tiden förändras, vilket båda parter måste lära sig acceptera, anser Larsen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons