Annons
Nyheter

Lövin kandiderar inte

Det börjar bli ont om potentiella utmanare för Miljöpartiets båda språkrör. Nu säger även Isabella Lövin att hon inte är en kandidat. Men fram till kongressen om en vecka kan förutsättningarna ha ändrats. Det är valberedningens ansvar att föreslå två namn inför Miljöpartiets kongress den 13 maj.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

Det är valberedningens ansvar att föreslå två namn inför Miljöpartiets kongress den 13 maj. Enligt uppgift till Svenska Dagbladet ska de presentera namnen på måndag eller tisdag.

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) är ett av namnen som ska ha störst stöd bland Miljöpartiets distrikt och medlemmar. Men hon vill inte ställa upp.

””
Annons

Tidigare på onsdagen sade riksdagsledamoten Carl Schlyter (MP) att han ringt till valberedningen och meddelat dem att han inte vill kandidera. Det har Isabella Lövin inte gjort.

Har förtroende

Carl Schlyter berättade också för TT att valberedningen utsett en person som skulle kontakta honom. De har däremot inte kontaktat Isabella Lövin för att ställa frågan om en eventuell kandidatur till språkrörsposten. När TT ställer frågan undviker hon att svara hur hon skulle ställa sig vid en förfrågan.

””

Hon säger också att hon har förtroende för de nuvarande språkrören.

Fridolin inte förvånad

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin är inte förvånad över Schlyters och Lövins besked om att de inte är kandidater.

””

Han menar att det är valberednings uppdrag att göra en ordentlig beredning genom att prata med alla lokal avdelningar och sedan lägga fram ett förslag.

””

Vilka två som fortsättningsvis kommer att leda Miljöpartiet avgörs vid partikongressen som inleds den 13 maj.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons