Annons
Nyheter

SD-ledamöter väljer bort att rösta

Sverigedemokraterna uteblir allt oftare från riksdagens voteringar. Var sjätte SD-stol har gapat tom sedan i höstas, visar en kartläggning i Dagens Nyheter. Från närapå full närvaro fram till valet 2014 har SD:s närvaro sjunkit till i genomsnitt 84 procent.(TT)
Publicerad 3 februari 2016

Från närapå full närvaro fram till valet 2014 har SD:s närvaro sjunkit till i genomsnitt 84 procent. Partiledaren Jimmie Åkesson har missat 90 av 170 omröstningar.

””

Förra mandatperioden skilde bara tre röster mellan de borgerliga och rödgröna blocken. SD, som står utanför de övriga riksdagspartiernas kvittningssystem, var då mer noga med att upprätthålla närvaron.

Annons

Nina Kain från Malmö är den värsta skolkaren med bara två knapptryck sedan i höstas. Hon uppger för DN att hon jobbat mycket hemifrån och varit på seminarier som tidsmässigt krockat med omröstningarna.

Den politiska vilden Margareta Larsson lämnade SD i protest i höstas. Hon har inte deltagit i någon votering men har fortsatt en månadslön på 62 400 kronor.

””

Av totalt 48 granskande SD-ledamöter har tre närvarat vid samtliga 170 voteringar: Sven-Olof Sällström, David Lång och Jennie Åfeldt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons