Annons
Nyheter

SD-ledaren drömmer om 30 procent

SD:s ledare Jimmie Åkesson har inte gett upp hoppet om att få politisk makt tillsammans med Moderaterna. - Vi får 30 procent, M får 16 procent och KD 4,1 procent - det räcker, säger han.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

Sedan Moderatledaren Anna Kinberg Batra öppnade upp för samtal med SD i olika frågor i riksdagen har partiet rasat till 15-16 procent i opinionsmätningarna. Åkesson medger att det inte är bra för hans dröm om att få politiskt inflytande genom ett samarbete med M och KD.

””

SD ligger nära 20 procent i dag och är Sveriges andra största parti. Åkesson tror partiet har ytterligare tillväxtpotential.

””
Annons

Vill bli omtyckta

För att SD ska fortsätta växa så vill partiet i sin kommunikationsplan att dess företrädare ska anstränga sig mer för att bli omtyckta. Åkesson bedömer att väljarna tycker mer om partiets politik än partiets företrädare och att man därför måste arbeta hårdare på sin trovärdighet.

””

Därför uppmanas partiföreträdarna tänka mer på hur de uppträder, inte minst i sociala medier. Åkesson medger att SD har ett problem med hur företrädare uttrycker sig där, men tillägger att det har även andra partier.

””

Gjort pudel

Åkesson tycker att hans egen partisekreterare Richard Jomshof sänkte sig till en låg nivå när han på sociala medier uppmanade en moderat lokalpolitiker i Stockholm att "åka hem", trots att moderaten är svensk medborgare och bott i landet länge.

””

Han är dock också kritisk till att moderatpolitikern sagt att SD inte är välkomna i de invandrartäta stadsdelarna i nordvästra Stockholm.

Tänker inte

SD-ledaren tycker även att den kontroversiella riksdagsledamoten Kent Ekeroth uttryckt sig på för låg nivå.

””

Ekeroth dömdes nyligen för ringa misshandel.

””

För att förbättra väljarnas bild av SD så funderar partiet nu också på att ta fram en vitbok om partiets rötter.

””
Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons