Annons
Nyheter

SD nobbar religion på skolavslut

Skolorna får fortsätta vara osäkra på om de får fira skolavslutningar i kyrkan eller inte. Riksdagen är tillbaka på ruta ett, konstaterar Kristdemokraternas skolpolitiska talesperson Annika Eclund efter dagens sammanträde i utbildningsutskottet.(TT)
Publicerad 11 juni 2015

Skolorna får fortsätta vara osäkra på om de får fira skolavslutningar i kyrkan eller inte. Riksdagen är tillbaka på ruta ett, konstaterar Kristdemokraternas skolpolitiska talesperson Annika Eclund efter dagens sammanträde i utbildningsutskottet.

"Fram till idag trodde vi att vi hade majoritet för vårt förslag men så är det inte nu. Det här gagnar inte skolorna", skriver hon i ett pressmeddelande.

Annons

Allianspartierna siktade på att, med stöd av Sverigedemokraterna, köra över regeringen och driva igenom en ändring i skollagen redan till årets skolavslutning. De anser att lagen behöver förtydligas så att de skolor som vill ha avslutningar i kyrkan ska kunna ha det utan att riskera bakläxa av Skolinspektionen. Men handläggningen av lagförslaget blev mer komplicerad än vad man hade trott, och nu stödjer inte SD längre förslaget.

Orsaken ska vara att de borgerliga partierna har tagit bort formuleringar om det svenska kulturarvet, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons