Annons
Nyheter

SD tar steg för svensk EU-exit

Sverigedemokraternas linje om Sverige och EU är "glasklar", enligt partiets EU-parlamentariker Kristina Winberg och Peter Lundgren. "Sverigedemokraterna vill att vi lämnar EU", skriver de i en debattartikel på Altinget. se och tillägger att det bör ske efter en folkomröstning.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Sverigedemokraternas linje om Sverige och EU är "glasklar", enligt partiets EU-parlamentariker Kristina Winberg och Peter Lundgren.

"Sverigedemokraterna vill att vi lämnar EU", skriver de i en debattartikel på Altinget.se och tillägger att det bör ske efter en folkomröstning.

Annons

De lyfter fram att SD just har bytt partigrupp i EU-parlamentet till den tredje största (ECR). I den ingår bland andra det brittiska regeringspartiet och Moderaters systerparti Tories och det polska regeringspartiet Lag och rättvisa. SD måste, enligt de två, ha samarbetspartners på samma nivå när partiet nu är på väg att bli "ett av Sveriges största partier".

I somras skrev partiets ekonomisk-politiske talesperson, Oscar Sjöstedt, att SD inte tänker ta upp folkomröstningsfrågan i eventuella regeringsförhandlingar i höst. Däremot vill SD göra om EU till ett frihandelsområde. Går det inte att reformera EU inifrån vill SD ha en omförhandling av medlemskapet och därpå en folkomröstning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons