Annons
Nyheter

Serievåldtäktsman gripen i Thailand

Han har två gånger dömts till långa fängelsestraff för våldtäkter, misshandel och grova sexualbrott. I maj kan han ha återfallit och skall under tre dagar ha utsatt en person för fyra våldtäkter. Natten till onsdagen greps den 38-årige mannen på flygplatsen i Bangkok.(TT)
Publicerad 8 juni 2017
””

Åklagaren Karl-Erik Antonsson vill inte lämna uppgifter om gripandet i Thailand, men skriver i ett pressmeddelande att "nu påbörjas processen med att få honom utlämnad till Sverige".

Tidigare dömd

Annons

Den 38-årige mannen är vid två tidigare tillfällen dömd till långa fängelsestraff för grova sexualbrott. Han har vid upprepade tillfällen utsatt kvinnor för utdragna våldtäkter med inslag av grovt våld.

2009 dömdes han för våldtäkt och frihetsberövande efter att ha tagit med sig sin dåvarande flickvän och hennes två vänner på en vansinnesfärd genom Småland. Han band flickvännens händer bakom ryggen och hotade de två andra kvinnorna med kniv. Vid fyra tillfällen stannade han på avskilda platser och förgrep sig på dem.

2004 dömdes han för, bland annat, misshandel, olaga frihetsberövande, grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig.

Risk för återfall

Jonas Lennestål, psykolog på kriminalvården och expert på sexuellt våld, beskriver honom som väldigt farlig och berättar att risken för att han ska återfalla till att begå sexualbrott har bedömts som hög. Trots det var mannen frigiven och han misstänks nu för fyra fall av grov våldtäkt.

””

Mönstret går igen

De fyra våldtäkter som 38-åringen nu misstänks för ska ha begåtts den 17-19 maj. Mönstret från tidigare verkar upprepa sig: Tingsrätten i Örebro uppger att det bara finns en målsägande och mannen misstänks även för frihetsberövande under samma tid.

Mannen söktes inledningsvis i Sverige. Han har en tatuering med texten "Blessed" över ena ögat och är lätt att känna igen, men när polisens spaningar i Sverige inte gav resultat utökades sökandet till utlandet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons