Annons
Nyheter

Fortsatta förhör i bunkermålet

Fallet uppfattas som så spektakulärt att det dragit till sig uppmärksamhet även från utländska medier. Ytterligare förhör hålls nu i målet med en 38-årig läkare som drogade och förde bort en kvinna som hölls inlåst i en bunker.(TT)
Publicerad 9 februari 2016
””

Läkaren har åtalats för grov våldtäkt och människorov. Han har erkänt det mindre allvarliga brottet olaga frihetsberövande men nekar till våldtäktsanklagelserna.

Kvinnan hölls inlåst i nästan en vecka. Syftet, enligt åklagaren, var att kvinnan skulle hållas där i flera år som en sorts "flickvän".

Annons

Ytterligare förhör

I dag väntade sig reportrar på plats vid domstolen under rättegångens sista dag att parterna skulle hålla sina slutanföranden. Istället visade det sig att det skulle hållas ytterligare förhör bakom stängda dörrar.

””

Under eftermiddagen kan slutpläderingarna komma att hållas men även en extradag är inbokad. Enligt Mari Schaub kan slutanförandena komma att hållas bakom stängda dörrar. Tidigare har uppgiften varit att de skulle hållas inför åhörare.

Rättegången var stängd

När rättegången inleddes i Stockholms tingsrätt den 25 januari hölls den inledande sakframställan inför journalister och åhörare. Den utsatta kvinnan dolde då sitt ansikte med ett par mörka glasögon och en stor sjal som hon lindat om huvudet.

Resten av rättegången har hållits bakom stängda dörrar av hänsyn till offret.

Fallet har uppmärksammats även av utländsk press. En brittisk tidning kallade 38-åringen en svensk Josef Fritzl, den österrikiske man som höll familjemedlemmar inlåsta i källaren i flera år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons