Annons
Nyheter

Skola i Upplands Väsby hotas av vite

Energigymnasiet i Upplands Väsby har så stora kvalitetsbrister att Skolinspektionen hotar med vite på 450 000 kronor om problemen inte rättas till. Myndigheten underkänner skolan på sju av nio punkter, bland annat vad gäller särskilt stöd och elevhälsa.(TT)
Publicerad 4 februari 2016

Energigymnasiet i Upplands Väsby har så stora kvalitetsbrister att Skolinspektionen hotar med vite på 450 000 kronor om problemen inte rättas till. Myndigheten underkänner skolan på sju av nio punkter, bland annat vad gäller särskilt stöd och elevhälsa. En annan brist är att elever som vill läsa in en grundläggande högskolebehörighet måste göra det på egen hand.

Energigymnasiet i Upplands Väsby har 52 elever på olika yrkesprogram. Ansvarig för skolan är Energy Maintenance Sweden AB. Ett annat bolag, men med samma ägare, driver Energigymnasiet i Täby. Den skolan stängdes i höstas för ett halvår framåt. Detta sedan Skolinspektionen beslutat om ett så kallat tillfälligt verksamhetsförbud på grund av de allvarliga bristerna i skolans verksamhet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons