Annons
Nyheter

Inställda tåg och skolskjutsar i snöovädret

Det besvärliga vädret dröjer sig kvar på många håll och ställer till problem på vägar och för tågtrafiken. Flera tåg har antingen ställts in eller försenats. Och snöandet kommer fortsätta i södra Sverige. Det kalla vädret och snöfallet har orsakat kaos i trafiken på många håll i landet.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Det kalla vädret och snöfallet har orsakat kaos i trafiken på många håll i landet. I söder, där SMHI utfärdat flera klasser 1-varningar, har detta inneburit köer på flera platser. Längs södra och sydöstra Östersjön varnas även för nedisning.

I bland annat kommunerna Kalmar, Skurup, Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn ställs skolskjutsarna in under fredagen. På Öland blir fredagen den fjärde dagen i rad som skolskjutsarna inte kommer fram.

Annons

Utanför Jämjö i Blekinge körde en skolbuss av vägen på torsdagsförmiddagen. Ingen kom till skada.

””

Problem för lantbrukare

Även tågtrafiken påverkas av snön och kylan. Sträckorna Simrishamn-Ystad och Kalmar-Linköping är båda stängda. Till en början var prognosen att de skulle kunna öppna igen under fredagen, men nu står det klart att tågen på sträckan är inställda till och med söndag morgon.

Pågatågen mellan Höör och Ystad har dock kunnat börja köra igen.

I Tomelilla har snön inneburit mycket extra arbete för lantbrukarna som har problem med att ta sig in till sina djur.

””

Nytt snöområde

Under natten mellan torsdag och fredag väntas ett nytt snöområde från sydost dra in över Götaland. Exempelvis är SMHI:s prognos för Ystad att det ska falla mellan fem och tio centimeter snö.

””

Mer norröver ligger kylan kvar på de platser där det är klart.

””

För den som ska ut på vägarna är det viktigt att ständigt hålla sig uppdaterad om läget. Uppmaningen är fortsatt att inte ge sig ut i trafiken om det inte är absolut nödvändigt.

Trafikverkets presschef Bengt Olsson pekar bland annat på vikten av att vara uppmärksam på hur det ser ut i ens närområde och inte enbart förlita sig på de generella lägesrapporterna man tar del av.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons