Annons
Nyheter

Starka känslor för nya svenskar

Ögonen tårades på Tiffany Orvet, en av de nya svenska medborgare som välkomnades i Stockholms stadshus på nationaldagen. Till landets alla medborgarskapsceremonier var över 47 000 personer inbjudna.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Operatrion Divine fyllde Blå hallen med skönsång inför de 782 deltagande i den första av dagens två medborgarskapsceremonier. Sångerskorna öppnade med Abbas "I have a dream" - vilket säkert stämde in på många av de nya svenskarna.

En del av dem kom uppklädda. Andra tog mer avslappnat på högtidsdagen. Men alla som försett sig med en liten svensk flagga vid ingången viftade ivrigt efter "Du gamla du fria".

Annons

Lucia är favoriten

Tiffany Orvet är född i South Carolina i USA och uppväxt i Phoenix i Arizona. Hon flyttade hit 2012 efter att ha träffat sin svenske man i London. Parets dotter håller hårt i flaggpinnen på en av de främsta raderna i den traditionstyngda Blå hallen.

Vad är bäst med Sverige?

””

Vad är typiskt svenskt?

””

Din svenska favorithögtid?

””

Vad tyckte du om ceremonin?

””

"Tack för att ni kom"

Alla kommuner måste erbjuda någon form av medborgarskapsceremoni. Sedan 1991 har Stockholms stad välkomnat nyblivna svenska medborgare till en ceremoni i Stadshuset på nationaldagen.

Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) talade om vikten av demokrati och Sverige som möjligheternas land.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons