GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Statsvetare: Debatten visade sprickor

Det är val om fyra månader och nu har valrörelsen dragit i gång. Årets första tv-sända valdebatt blottlade sprickorna, anser statsvetare som TT talat med. Partiledarna drabbade samman i en två timmar lång debatt i SVT på söndagskvällen.(TT)
Publicerad 6 maj 2018

Partiledarna drabbade samman i en två timmar lång debatt i SVT på söndagskvällen. En klargörande debatt, som också blottlade sprickorna - både inom och mellan blocken - anser Niklas Bolin, statsvetare vid Mittuniversitetet.

När det kom till migrationspolitiken brände det till, och det är också den fråga som splittrar Alliansen.

Krävs kompromisser

Att moderatledaren sträckte ut handen till Socialdemokraterna var också väntat.

””

Både S och M strävar efter åtstramningar i migrationspolotiken - kanske inte bara som ett led i en återgång till traditionen, säger Bolin.

””

"Befriande konkret"

Marja Lemne, statsvetare vid Södertörns högskola, tycker också att debatten var klargörande.

””
””

Hon säger att debatten var en tydlig demonstration av att hur splittrat det är på regeringssidan, framför allt mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Alliansen höll däremot ihop bättre, anser Marja Lemne.

””

TT

Läs mer