Annons
Nyheter

Svårt att locka elever till skolan på lovet

Många skolor som erbjuder undervisning på loven har svårt att locka både elever och behöriga lärare, enligt Skolverket. Följden har blivit att en tredjedel - ungefär 82 miljoner kronor - av det särskilda stödet som finns för lovskolor inte har betalats ut under de senaste två åren.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Många skolor som erbjuder undervisning på loven har svårt att locka både elever och behöriga lärare, enligt Skolverket. Följden har blivit att en tredjedel - ungefär 82 miljoner kronor - av det särskilda stödet som finns för lovskolor inte har betalats ut under de senaste två åren.

Kommuner och friskolor har kunnat söka stödet sedan 2014. I fjol fanns 118,7 miljoner kronor i potten, men eftersom så få platser fylldes betalades bara 88,5 miljoner ut. Föregående år fanns det 150 miljoner kronor att söka, men bara 98 miljoner kronor betalades ut.

Annons

I fjol gick ungefär 48 000 elever i lovskola - varav ungefär hälften under sommarlovet. Av de elever i årskurs 9 och från introduktionsprogrammen som gick i lovskola under sommarlovet i fjol blev drygt 15 procent behöriga till ett nationellt gymnasieprogram.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons