Annons
Nyheter

Telefonen avslöjade grov narkotikasmuggling

Två män i 30-årsåldern åtalas vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för att ha smugglat stora mängder av det narkotikaklassade läkemedlet Tramadol. Smugglingen kunde avslöjas sedan polisen grep en av de två i samband med en av skjutningarna i Göteborg i slutet på augusti förra året.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

Smugglingen kunde avslöjas sedan polisen grep en av de två i samband med en av skjutningarna i Göteborg i slutet på augusti förra året. Då beslagtog polisen hans mobiltelefon.

När polisen gick igenom mobiltelefonen fann de sparade konversationer om köp av Tramadol från en leverantör i Indien. Mannen blev därför misstänkt för narkotikasmuggling och ärendet överlämnades till Tullen.

Annons

I konversationerna förekommer också en annan man, kallad Gifto88. I början på september kunde tullen stoppa ett paket med 5 000 tabletter Tramadol i Malmö. Tabletterna byttes ut och paket fick fortsätta vidare. Mannen som hämtade ut paketet greps, och det visade sig att han hade samma telefonnummer om Gifto88.

Nu åtalas de två männen för synnerligen grov narkotikasmuggling. De anklagas för att ha smugglat eller försökt smuggla in sammanlagt 147 000 tabletter med ett marknadsvärde av omkring 2 miljoner kronor. Tullen har lyckats stoppa ungefär en tredjedel av försändelserna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons