Annons
Nyheter

Terrormisstänkt svensk i domstol

En terrormisstänkt svensk som suttit häktad i Storbritannien i sju månader har för första gången fått möjlighet att förklara sig i domstol i London. Den 36-årige mannen, som kommer från södra Sverige, sade att han var oskyldig till åtalspunkterna, skriver Dagens Nyheter.(TT)
Publicerad 7 april 2015

En terrormisstänkt svensk som suttit häktad i Storbritannien i sju månader har för första gången fått möjlighet att förklara sig i domstol i London. Den 36-årige mannen, som kommer från södra Sverige, sade att han var oskyldig till åtalspunkterna, skriver Dagens Nyheter.

Rättegången har skjutits på framtiden men vid tisdagens förhandling presenterades de tre åtalspunkterna: Mannen misstänks ha varit närvarande på en plats där terroraktiviteter planerats, han ska ha genomgått vapenutbildning i terrorsyfte samt ha haft förbjudna "handböcker" i terrorism i sin dator när han greps.

Annons

36-åringen ska ha varit bland de första svenskar som anslöt sig till islamistiska grupperingar. Han greps på flygplatsen Heathrow i London den 27 september förra året, på väg från Köpenhamn till Filippinerna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons