Nyheter

Två misstänkta för drunkning på boende

Nu inleder åklagaren det rättsliga efterspelet efter den tragiska händelsen när en pojke i 17-årsåldern på ett vårdboende för funktionshindrade i Göteborg drunknade i ett badkar i januari tidigare i år. Två personer har delgivits misstanke om vållande till annans död alternativt tjänstefel.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

Nu inleder åklagaren det rättsliga efterspelet efter den tragiska händelsen när en pojke i 17-årsåldern på ett vårdboende för funktionshindrade i Göteborg drunknade i ett badkar i januari tidigare i år.

Två personer har delgivits misstanke om vållande till annans död alternativt tjänstefel. De har båda tilldelats offentliga försvarare. Det första förhöret är planerat till torsdagen.

Det var i början på januari som en pojke, i strid mot gällande rutiner, lämnades ensam när han skulle bada. Han hittades senare medvetslös i badkaret och avled efter ett dygn.

Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård- och omsorg som en månad senare riktade skarp kritik mot sociala resursnämnden i Göteborg. Boendet stängdes efter händelsen och de två som nu delgivits misstanke har avskedats.

TT