Annons
Nyheter

Unga män riskerar miljonskadestånd

Sju unga män som dömts för att ha orsakat en storbrand i Berga köpcenter i Kalmar krävs nu på drygt 14 miljoner kronor i skadestånd. På måndag inleds den sex dagar långa skadeståndsprocessen i Kalmar tingsrätt, rapporterar Östra Småland.(TT)
Publicerad 11 april 2015

Sju unga män som dömts för att ha orsakat en storbrand i Berga köpcenter i Kalmar krävs nu på drygt 14 miljoner kronor i skadestånd. På måndag inleds den sex dagar långa skadeståndsprocessen i Kalmar tingsrätt, rapporterar Östra Småland.

Från början uppgick skadeståndskraven på 33 miljoner, men det har justerats ned sedan flera enskilda butiksägare dragit tillbaka sina krav. I tingsrätten krävs de sju dömda männen, varav de tre yngsta är födda 1996, att solidariskt betala skadestånden.

Annons

Göta hovrätt har slagit fast tingsrättsdomen som fällde pojkarna, då 15-18 år gamla, för skadegörelse, allmän vårdlöshet eller anstiftan. Pojkarna tände eld i soptunnor och elden spred sig till en byggnad i köpcentret i oktober 2011. Eftersom hovrätten inte anser att det var klarlagt att pojkarna insåg risken för spridning dömdes de inte för grov mordbrand, som åklagaren ville.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons