Annons
Nyheter

Kristersson i hetluften direkt

Den nye moderatledaren Ulf Kristersson hamnade direkt i duell med statsminister Stefan Löfven om välfärd och jobb i partiledardebatten i SVT:s Agenda. Men allra mest brände det till mellan Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor - som vägrade ta Åkessons utsträckta hand.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017
””

Kristersson och Löfven var åtminstone överens om att den svenska ekonomin går mycket bra. Men problem med integration och utanförskap verkar inte tas på allvar av regeringen, hävdade M-ledaren.

””

Modell med skavanker

Annons

Löfven hävdade att de borgerligas förslag om inträdesjobb med lägre löner för nyanlända och andra som har svårt att komma in på arbetsmarknaden i praktiken handlar om att sänka många andras löner också.

””
””

Nobbade utsträckt hand

Regeringsfrågan, hur det ska gå till att få majoritet efter nästa val utan att ta stöd av SD, fanns inte bland duellämnena men tog fart när SD:s Jimmie Åkesson debatterade vård.

Åkesson sade att han och KD och övriga Alliansen i princip är överens om hur vården ska bli bättre. Därför är det rent ansvarslöst att KD och de borgerliga inte vill prata med SD om vården och att fälla regeringen. Han sträckte ut handen mot Busch Thor, som vägrade att ta den.

””
””
””

Grisen i säcken

Hon undrade om Åkesson kan lova att stödja en borgerlig statsminister? Det kan inte Åkesson göra, utan att garanteras inflytandet för det stödet vore det att "köpa grisen i säcken", sade han.

””

Efter debatten tog Ebba Bush Thor och Jimmie Åkesson varandra dock i hand.

Ulf Kristersson medgav efteråt att han var ganska nervös i början, men att nervositeten släppte efter hand.

””

Men Stefan Löfven tycker inte att Ulf Kristersson, som ny partiledare, tillförde något nytt jämfört med Anna Kinberg Batra.

””
””

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons