Annons
Nyheter

Väljarna uppfattar SD som tydligast

Allianspartierna kritiserar gång på gång regeringens politik men det är Sverigedemokraterna som väljarna uppfattar som det tydligaste oppositionspartiet. Detta trots att de faktiskt oftare röstar med Socialdemokraterna än de borgerliga i riksdagen.(TT)
Publicerad 1 juli 2015

En färsk undersökning från Novus visar att 31 procent anger SD på frågan "Är det något parti du anser tydligast tagit en oppositionsroll?". Tvåa men långt efter kommer Moderaterna med 15 procent. Kristdemokraterna och Folkpartiet får knappt utslag i mätningen. Två procent anser att FP är det tydligaste oppositionspartiet och bara en procent anger KD. Vänsterpartiet får en högre siffra, fyra procent. 13 procent anser att Centerpartiet är tydligast.

Bäst betyg

Annons

I undersökningen ger 24 procent SD betyget mycket eller ganska bra för arbetet som oppositionsparti. För M är den siffran 12 procent medan C får 17 procent. SD:s siffror är en återspegling av det växande stödet för partiet. I Novus senaste väljarbarometer fick det 18 procent.

KD:s partisekreterare Acko Ankarberg håller med om att SD är tydliga.

Stort missnöje

””

Novus-mätningen visar också att inget parti får fler positiva betyg än negativa, ett tydligt tecken på det missnöje som finns i dag i väljarkåren, enligt Novus vd Torbjörn Sjöström.

Bara 11 procent ger S ett mycket eller ganska bra betyg för sitt arbete sedan valet. 55 procent anser att partiet gjort ett mycket eller ganska dåligt arbete.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons