Annons
Nyheter

Vd döms för tafsande på julfest

Vd:n för ett elbolag tafsade på en 19-årig kvinnlig anställd på bolagets julfest. Nu konstaterar Arbetsdomstolen att händelsen var sexuella trakasserier. Bolaget döms att betala 50 000 kronor i ersättning till kvinnan. Händelsen inträffade i början på december 2015 på en restaurang i Stockholm.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Vd:n för ett elbolag tafsade på en 19-årig kvinnlig anställd på bolagets julfest. Nu konstaterar Arbetsdomstolen att händelsen var sexuella trakasserier. Bolaget döms att betala 50 000 kronor i ersättning till kvinnan.

Händelsen inträffade i början på december 2015 på en restaurang i Stockholm. Vd:n ska efter middagen ha lagt sin hand på 19-åringens lår och börjat föra den upp över låret. Kvinnan, som var provanställd, valde att avsluta sin anställning på företaget.

Annons

"Domen är en viktig påminnelse om att bolag ansvarar juridiskt för sina chefers tafsande oavsett om det sker på arbetsplatsen eller på en personalfest", skriver Anna Rosenmüller Nordlander, på Diskrimineringsombudsmannens processenhet, i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons