Annons
Nyheter

Victoria: Prestationsångesten finns kvar

Kronprinsessan Victoria lever fortfarande med sviterna av sina ätstörningar som hon drabbades av i 20-årsåldern. Det berättar hon i en intervju med SVT:s Claes Elfsberg inför sin 40-årsdag den 14 juli. Det var 1997 som hovet gick ut och meddelade att kronprinsessan var sjuk i anorexi.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Kronprinsessan Victoria lever fortfarande med sviterna av sina ätstörningar som hon drabbades av i 20-årsåldern. Det berättar hon i en intervju med SVT:s Claes Elfsberg inför sin 40-årsdag den 14 juli.

Det var 1997 som hovet gick ut och meddelade att kronprinsessan var sjuk i anorexi. Bilder på en uppenbarligen sjuk prinsessa från en tillställning på Grand Hotel i Stockholm chockade många.

Annons

Victoria fick vård, valde att studera i USA och kom så småningom över sjukdomen. Kronprinsessan beskriver det som ett kapitel som hon har lämnat bakom sig.

””

Victoria beskriver det som en svår tid i hennes liv, men tycker det är för lätt att säga att ångesten berodde på hennes roll som tronföljare och kraven som ställdes.

””

Intervjun med kronprinsessan Victoria sänds i SVT den 14 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons