Annons
Nyheter

Vill se längre straff för pedofil

Förskolepedofilen i Kristianstad fick straffrabatt med ett år när han dömdes till sex och ett halvt års fängelse för övergrepp mot ett 20-tal barn. - Det finns ingen praxis för hur man ska bedöma straffrabatten, säger åklagare Pär Andersson inför dagens hovrättsförhandling.(TT)
Publicerad 8 februari 2016

Kristianstads tingsrätt ansåg att det samlade straffvärdet för den nu 41-årige mannens brott var sju och ett halvt år, men drog av ett år på grund av hans samarbetsvillighet under utredningen. Chefsåklagaren Pär Andersson pläderade för att rätten skulle ta hänsyn till mannens medverkan, men valde att överklaga domen.

Dömdes för grov våldtäkt

””
Annons

Mannen dömdes för bland annat fyra fall av grov våldtäkt mot barn och 19 fall av grovt sexuellt övergrepp mot förskolebarn i åldrarna ett till tre år.

TT: Vad är en rimlig straffsats enligt dig?

””

Den 41-årige mannen har till dagens hovrättsförhandlingar, som pågår bakom stängda dörrar, bytt advokat. I sin begäran om att byta försvarare har mannen skrivit att "nuvarande försvarare agerar passivt, saknar vissa kunskaper av vikt samt vid flertalet gånger underlåtit att föra min talan. Har fått flertalet ogynnsamma råd", rapporterar Kristianstadsbladet.

Tillbakavisar anklagelse

Den tidigare advokaten Esbjörn Svensson tillbakavisar anklagelsen om att han har underlåtit att föra sin klients talan, men vill inte lämna någon detaljerad kommentar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons