Annons
Nyheter

Vilopaus för Löfven under S-dagen i Almedalen

Finansminister Magdalena Andersson (S) fyller in för Stefan Löfven (S) som huvudtalare i Almedalen. Det är första gången på tio år som en statsminister avstår från politikerveckan och så här långt ser Löfven ut att stormtrivas.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Klockan 19 på onsdagen inleder finansministern sitt stora tal i Socialdemokraternas dag i Almedalen. Precis som i Löfvens Sverigeresa kommer trygghetsaspekten vara i fokus.

Men statsministern själv kommer att lysa med sin frånvaro. I stället tar han en paus för att dagen efter ta sig vidare upp mot Norrland och fortsätta sprida sitt trygghetsbudskap direkt till folket.

Annons

Rundtur i Scania

Sedan i söndags har han bland annat besökt Bohusläns kustbevakning och Blekinges flottflottilj. På tisdagen, när han var i Oskarshamn, passade han på att ta en rundtur i Scanias hyttfabrik.

””

När resan bar vidare med färja till Öland samlades hundratals nyfikna lokalbor för att vinka till och skaka hand med statsministern. I vissa fall gick några fram för att prata öga mot öga. En av dem var 71-årige Kalle Karlsson.

"Gör helt rätt"

””

Oavsett vad ministern missar i Almedalen verkade Löfven övertygad om att han har gjort rätt val när han talade inför pressen på tisdagen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons