Annons
Nyheter

Volvo PV åtalas för tappning av sjö

Volvo Personvagnar åtalas för att ha tappat sjön Immeln på för mycket vatten. Åklagare Ingvar Wennersten menar att företaget gjort sig skyldigt till otillåten miljöverksamhet och vill att Kristianstads tingsrätt utdömer 300 000 kronor i företagsbot, rapporterar lokala medier.(TT)
Publicerad 15 juli 2015

Volvo Personvagnar åtalas för att ha tappat sjön Immeln på för mycket vatten. Åklagare Ingvar Wennersten menar att företaget gjort sig skyldigt till otillåten miljöverksamhet och vill att Kristianstads tingsrätt utdömer 300 000 kronor i företagsbot, rapporterar lokala medier.

Volvo Personvagnar har rätt att reglera vattenståndet i sjön för att kunna skydda fabriken i Olofström mot översvämningar, men bara till en viss gräns. Åklagaren hänvisar till företagets egna mätningar, som visar att för mycket vatten tappades under ungefär en och en halv månad sommaren 2013.

Annons

Det finns risk för att fisk kan ha slagits ut på grund av torrläggning, menar Ingvar Wennersten, men detta är inget som kommer att prövas i domstol, utan bara om villkoren i vattendomen som gav klartecken för tappningen har överskridits.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons