Annons
Nyheter

Årets Yohio - en oändlig magiker

Förra året vände han uppochner på Melodifestivalen med sin chockrosa scenkostym. I år går Yohio i svart - en magiker med ett budskap om kärlek åt alla i ett oändligt universum.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2014
Foto: Scanpix

Han kom från ingenstans, exploderade i rosa och slutade tvåa. Med överlägset flest röster från tittarna korades Yohio till "moralisk segrare" i förra årets Melodifestival.

Den älvlika sångaren lånar inspiration från den japanska subkulturen visual kei där kläder, smink och utseende har nästan lika stor betydelse som musiken. Förra året uppträdde han i vitt och rosa, till årets tävling letade han efter en ny look:

Annons

- Det måste vara annorlunda från i fjol, för det har folk redan sett. Även om jag inte kan chocka lika mycket så måste jag göra något nytt, jag tänkte att jag gör tvärt om och tar ett svart tema.

Yohio är en fantasyfantast och hans scenkostym för tankarna till rollspel som World of Warcraft. Han har ett eldfängt nummer där han bland annat kastar eldklot omkring sig.

- Min första tanke var att jag skulle vara någon slags magiker. Det får inte vara för tacky, inte för töntigt, men jag vill ändå ha den rollen. Sen blandade jag med influenser från Final Fantasy, så det är lite mer tv-spel det här året.

Yohios svarta lacktopp är djupt urringad och på bröstet har han låtit måla en symbol föreställande en virvel.

- Det representerar en galax och en strömvirvel. Det finns en ständig strömvirvel under en bro i Japan som ser ut ganska exakt så här. Vi tog inspiration från den när vi försökte hitta en symbol.

TT: Vad representerar den?

- Den representerar det oändliga, att universum är oändligt. Oändliga möjligheter.

TT: Hur hänger det ihop med din låt?

- Textens mening är mycket att man inte ska oroa sig, man kommer bli älskad av någon. Man ska inte vara rädd, även om man känner sig ensam. Det finns oändliga möjligheter för vi är så mycket folk i världen att du alltid kan hitta någon som delar något med dig, oavsett vem du är.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons