Annons
Nyheter

Skyll på discon - Alcazar i final

Alcazars jubel visste inga gränser. Tillsammans med favoriten Anton Ewald tog sig gruppen sig direkt till final.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2014
Foto: Scanpix

- Vi är så jäkla glada, skrek gruppen rakt ut efter sändningen.

Ellinore Holmer och Ammotrack får tävla igen i Andra chansen.

Annons

Ner i en spegelboll och upp som tre pånyttfödda discodivor. Alcazars femte schlagersatsning gick hem och trion tog sig direkt till final med låten "Blame it on the disco".

Sist Alcazar tävlade i Melodifestivalen var 2010 då de floppade och åkte ur tävlingen efter Andra chansen. Gruppens medlemmar såg påtagligt lättade när beskedet till slut kom.

- Det var terror att sitta och vänta på att bli vald eller inte, och att sitta mot den fantastiska Linda Bengtzing, som vi älskar, säger Lina Hedlund till TT.

Nu väntar finalen i Friends Arena, men enligt Lina Hedlund har gruppen inte funderat på vad den har för chans där:

- Vi har knappt koll på de andra finalisterna. Det enda vi kan göra är att bli ännu bättre på det vi gör, för vi är bäst på att vara Alcazar.Stora favoriten

Kvällens andra finalist var inte på något sätt en överraskning. Anton Ewald var en solklar favorit inför avgörandet i Örnsköldsvik, och dansade till synes oberörd hem en finalplats. Under omröstningen däremot såg han ordentligt sammanbiten ut.

- Jag var lite nervös i green room, det kanske man såg på mig. Men det gick vägen och det är jag jäkligt glad över, säger han till TT.

Med Ewald och Alcazar i final är åtta av tio platser tagna. Bland favoriterna finns Yohio och årets kanske mest formstarka veteran, Sanna Nielsen.

- Det blir tufft, men det ska nog gå, säger Anton Ewald om motståndet i finalen.

Han kom fyra i fjol och säger att han är tillbaka för att ta sig hela vägen till Köpenhamn.

Annons

- Det vore fantastiskt att få representera Sverige, det skulle vara häftigt att visa att vi kan komma med spektakulära scenshower.Publiken med sig

SVT har fått svidande kritik för manuset till årets sändningar. På lördagskvällen framförde Anders Jansson och Nour El Refai en sketch tillsammans med en dövtolk där de skämtade om teckenspråk. Skämtet var på programledarnas bekostnad, men på sociala medier retade många upp sig.

"Ursäkta. Driver vi med teckenspråkstolkning nu, eller?", skrev till exempel SVT-profilen Pekka Heino på Twitter.Rock i Andra chansen

En mindre skräll stod Ellinore Holmer för när hon otippat tog sig till Andra chansen tillsammans med Ammotrack.

- Jag trodde verkligen inte att jag skulle gå vidare, säger hon.

Tävlingen avgörs i Lidköping nästa vecka och man kan konstatera att det blir en ovanligt rockig omgång, med två metalband och ett rockband. Sedan tidigare är det klart att bland andra Martin Stenmarck, Helena Paparizou och State of Drama är på plats för att göra upp om de två sista finalplatserna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons