Annons
Nyheter

Milano hoppar av OS-ansökan

Italien tänker söka vinter-OS 2026 som också Stockholm vill söka. Men nu har den italienska ansökan tappat en av tre städer. Tanken var att Turin, som hade OS 2006, Cortina d'Ampezzo, OS-arrangör 1956, och Milano skulle göra en gemensam ansökan utan huvudort.(TT)
Publicerad 1 augusti 2018

Italien tänker söka vinter-OS 2026 som också Stockholm vill söka. Men nu har den italienska ansökan tappat en av tre städer. Tanken var att Turin, som hade OS 2006, Cortina d'Ampezzo, OS-arrangör 1956, och Milano skulle göra en gemensam ansökan utan huvudort.

Men nu har Milanos borgmästare Giuseppe Sala meddelat att man väljer att inte ingå i arrangörsgruppen - men säger samtidigt att man kan ställa upp med arenor om det behövs.

””
Annons

Förutom Italien och Stockholm så är japanska Sapporo som var OS-värd 1972, kanadensiska Calgary som hade OS 1988, och turkiska Erzurum intresserade av att arrangera OS 2026. I oktober ska internationella olympiska kommittén ställa samman en lista med intresserade städer och i september 2019 väljs arrangörsstad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons