Annons
Nyheter

Nya grenar på OS-programmet

Mixad lagkapp i simning, tremannabasket, BMX-cykel och skateboard. Det är några av totalt 16 nya grenar på OS-programmet från och med sommar-OS i Tokyo 2020, enligt ett beslut från IOK:s exekutiva kommitté.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Mixad lagkapp i simning, tremannabasket, BMX-cykel och skateboard.

Det är några av totalt 16 nya grenar på OS-programmet från och med sommar-OS i Tokyo 2020, enligt ett beslut från IOK:s exekutiva kommitté.

Annons

Däremot lyfts inga fler 50-metersgrenar in på simprogrammet, något som Internationella simförbundet hade föreslagit. Därmed går Jennie Johansson miste om chansen att få tävla på sin VM-guldgren 50 meter bröstsim i OS.

Samtidigt stryks en del herrklasser i vissa idrotter, exempelvis boxning och kanot, och förs i stället över på damsidan. Detta i ett led från IOK:s sida att jämna ut könsfördelningen.

Antalet mixade tävlingar ökas också från nio i Rio till 18 i Tokyo. Simningen får en mixad lagkapp på 4x100 meter medley och friidrotten mixedstafett på 4x400 meter.

Den exekutiva kommittén förordar också att värd för sommarspelen 2024 och 2028 ska utses samtidigt, vilket väntas innebära att både Paris och Los Angeles - enda sökande 2024 - kommer att få varsitt värdskap.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons