Annons
Nyheter

Norling tillbaka i "kuddrummet"

Efter sju år och mycket personlig utveckling är Rikard Norling tillbaka i AIK. Återkomsten blev turbulent men den nygamle tränaren vill helst se framåt. - Å ena sidan känner med jag Andreas (Alm) och vet om allt det där. Jag har varit på den sidan och jag vet hur det är.(TT)
Publicerad 13 maj 2016

Att ett allsvenskt lag byter tränare brukar inte vara speciellt dramatiskt men AIK:s rockad passerade allt annat än obemärkt.

Trots ledningens idoga försök att tillbakavisa medieuppgifterna fick Andreas Alm de facto sparken under torsdagen, efter fem och ett halvt år som huvudtränare, och på fredagsförmiddagen var Rikard Norling återinstallerad i klubben som han ledde 2005-2008.

””
Annons

"Rejäl snyting"

Det nya kontraktet är på tre och ett halvt år. Norlings senaste uppdrag som fotbollstränare var i norska Brann, dit han gick efter att ha vunnit SM-guld med Malmö FF 2013 och som han fick sparken ifrån i maj 2015 efter att säsongen innan inte lyckats hålla laget kvar i högsta serien.

””
””

Kontakten med Norling togs i början av veckan. Och han imponeras av den miljö och organisation han nu tar över efter Alm.

””

Inleder med derby

Guldsuktande AIK ligger efter åtta spelade omgångar på nionde plats i tabellen, sex poäng efter serieledande IFK Norrköping. Norling ser inte någon anledning att ändra målsättningen, även om han gärna vill "tona ner" den lite.

””

Det blir verkligen ur askan i elden för Norling vars första uppgift blir att leda AIK i hemmaderbyt mot Djurgården på måndag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons