Annons
Nyheter

AIK tvingas till "bortaplan" i måstematchen

Måstematch i Europa League-returen hemma mot Nordsjälland. Då tvingas AIK till Tele2 arena. På grund av artisten Justin Timberlake. - Det hade väl passat oss mycket bättre att spela hemma på Friends mot ett konstgräslag, säger Sebastian Larsson.(TT)
Publicerad 1 augusti 2018

AIK har satt sig i ett bekymmersamt läge inför Europa League-returen mot danska Nordsjälland. Efter förlust borta med 0-1 är AIK pressat att vinna för att kunna ta sig vidare i Europaspelet.

Men tron på avancemang är grundmurat, optimismen betongfast.

””
””
Annons

Tvingas till Tele2

TT: Vad tar ni med er för lärdomar från senast?

””

Men returen får de inte spela i sin hemmaborg - Friends arena. Matchen har flyttats till Tele2 arenas artificiella gräs, vilket stod klart sedan en tid tillbaka. Skälet stavas popartisten Justin Timberlake, som hade konsert under tisdagen, vilket gjorde att naturgräset inte skulle hinna läggas tillbaka i tid för att spel skulle vara möjligt.

Prekära lägen för svensklagen

””
””

TT: Påverkar det er spelmässigt?

””

Det är inte bara AIK som har ett prekärt läge inför returen i Europa League-kvalet. Häcken står inför en mer eller mindre omöjlig uppgift efter att ha förlorat sin första match mot Bundesligalaget Leipzig med 0-4.

Djurgården låg risigt till hemma mot det ukrainska laget Mariupol men reser till Ukraina med utgångsläget 1-1 efter att Aliou Badji räddat de blårandiga med en sen kvittering i förra veckan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons