Annons
Nyheter

AIK värvar finländsk landslagsman

AIK fortsätter värva. Efter anfallaren Nicolás Stefanelli och ytterbacken Rasmus Lindkvist är nu även mittfältaren Robert Taylor klar för den fotbollsallsvenska klubben. Finländaren köps loss från RoPs, där han gjort tre mål på tio matcher under våren, och har tecknat ett avtal till 31 december 2020.(TT)
Publicerad 4 juli 2017

AIK fortsätter värva. Efter anfallaren Nicolás Stefanelli och ytterbacken Rasmus Lindkvist är nu även mittfältaren Robert Taylor klar för den fotbollsallsvenska klubben.

Finländaren köps loss från RoPs, där han gjort tre mål på tio matcher under våren, och har tecknat ett avtal till 31 december 2020.

Annons

"Hans allmänna skicklighet och hans distansskott är två av skälen till hans poäng och också att AIK kommer att få nytta av honom på såväl kort- som på lång sikt. Robert kommer främst att konkurrera på mittfält och som höger wingback", säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

22-årige Taylor, som har brittisk far, har tidigare i karriären bland annat spelat för Lincoln City och JJK i finländska ligan. På hans meritlista finns två A-landskamper för Finland.

"Jag är väldigt glad över att nu vara klar för AIK. Detta är ett stort och viktigt kliv i min fotbollskarriär", säger han.

Taylor blir spelklar för AIK då transferfönstret öppnar den 15 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons