Annons
Nyheter

Alexandersson: "Blev väldigt besviken"

Tove Alexandersson jagar det enda individuella VM-guldet hon saknar - i sprint. Distansen orienteringsstjärnan missade på grund av en förkylning vid fjolårets mästerskap. - Jag blev väldigt besviken att jag blev sjuk, då kände jag mig i väldigt bra form, säger hon.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Skogens svenska orienteringsdrottning vill erövra ny asfalterad mark när VM i Lettland i helgen.

Tove Alexandersson, regerande världsmästare i medel- och långdistans samt stafett, är den största internationella stjärnan på damsidan och ute efter VM-gulden hon saknar - i sprint och i sprintstafett.

””
Annons

"Blir lite mycket"

25-åringen från Borlänge är uttagen att springa samtliga fem distanser vid mästerskapet som inleds i stadsmiljö i Riga och fortsätter i skogarna några mil nordost om huvudstaden.

TT: Hur känns det att vara ett så tydligt affischnamn för svensk orientering?

””

Vid fjolårets VM i Estland tvingades den blågula stjärnan lämna återbud till sprinten på grund av en förkylning. Under EM i Schweiz för ett par månader sedan tog Alexandersson guldet.

””

Inget medaljsnack

Regerande sprintvärldsmästaren Maja Alm slutade först på fjärde plats vid EM. Men Alexandersson räknar inte bort den 30-åriga danskan som tagit de tre senaste VM-gulden på distansen.

””

Sveriges förbundskapten Håkan Carlsson har stora förhoppningar på Alexandersson, men kräver inte förstaplaceringar.

””

Hon själv tonar ned förväntningarna, trots tre VM-guld i fjol och två på hemmaplan i Sverige för två år sedan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons