Annons
Nyheter

Tre bilar till Fredricson men Allen vann igen

Irländaren Bertram Allen snuvade Peder Fredricson på GP-titeln - och vann för tredje året i följd. Fredricson var rätt nöjd ändå. Europamästaren lämnade hästshowen i Friends som främste ryttare totalt och i sällskap med tre vunna bilar.(TT)
Publicerad 3 december 2017

Europamästaren från Göteborg i somras hade chansen till storslam - både bäst i showen och GP-vinnare - när han drev All In som siste ryttare i omhoppningen i de internationella tävlingarnas sportsligt mest framstående klass.

Men då kom ett nedslag.

””
””
Annons

Fredricson var snabbast i omhoppningen men när både Allen och Malin Baryard Johnsson klarat banan utan nedslag fick han fick nöja sig med tredje plats. Den säkrade samtidigt meetingpriset - och ytterligare en vunnen bil att lägga till den han vann på lördagskvällen.

””

Imponerande facit

Etta, trea, etta, trea i fem av sex klasser som ingick i meetingpriset. Det är hans imponerande facit på All In och Zaloubet i helgen.

Fredricsons beslut att ta med All In till Friends när Carat Desire drabbades av en hovböld gav rejäl utdelning, sportsligt som ekonomiskt.

Dessutom fick den känslige valacken, som inte är förtjust i stora kulisskärmar som den på Friends, god miljöträning inför den prestigefyllda Top 10-finalen i Genève nästa helg.

””

Andrahästen Zaloubet levererade också med två vunna klasser. Fredricson tog chansen att dryga ut den privata bilparken med ytterligare en bil.

Kvällsduellen med landslagskompisen Henrik von Eckermann på Belcanto i Mastersfinalen var en elegant slutvinjett på en lyckad helg.

Irma Karlsson, fyra i GP-hoppningen, vann kvalet till Masterfinalen men lämnade återbud.

Bragdmedaljör på tisdag?

På tisdag delas Bragdguldet ut. Peder Fredricson har som Europamästare flitigt nämnts i diskussionerna men har hittills legat väldigt lågt kring sina chanser att få det.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons