Annons
Nyheter

Kling slutar - frisk men mätt på elitsatsning

Kajsa Kling har tagit sig igenom sitt tyngsta år i livet. Men energin för en alpin karriär finns inte längre - i stället väntar skolbänken till hösten. - Jag känner mig mätt på elitsatsning, säger 29-åringen.(TT)
Publicerad 6 augusti 2018

Kajsa Kling slog igenom på den alpina världscupscenen som nybliven 18-åring 2007. Tio år senare drabbades hon av en depression som bidragit, men inte varit avgörande, till att hon nu väljer att avsluta karriären som elitidrottare.

””

I ett öppet brev på Svenska skidförbundets webbplats så beskriver hon hur tufft hon haft det och kallar 2017 för "det tyngsta året i mitt liv".

””
Annons

Ska läsa HR och retorik

Sedan ett par månader tillbaka känner sig 29-åringen från Åre fullt frisk efter depressionen som gjorde att hon tog timeout och ställde in hela förra säsongen. Sommarens försäsongsträning har hon drivit på som vanligt, men energin finns inte längre. I stället ska hon i höst läsa två enskilda distanskurser (human resources, HR, och retorik) på universitetet i hemstaden Umeå.

””

TT: Vad kommer du minnas bäst från din karriär?

””

Tror flera varit deprimerade

Klings bästa resultat under den över decenniet långa karriären blev en andraplats i St Moritz super-G (2013) och tredjeplats i Lake Louises störtlopp (2016). I VM- och OS-sammanhang blev det som bäst en åttondeplats i super-G vid världsmästerskapen i Beaver Creek (2015) och 18:e plats i storslalom vid vinterspelen i Sotji (2014).

TT: Hur vanligt är det med depression inom elitidrotten?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons