Nyheter

Andra förlusten för Östersund

Östersund hade en förlust på 17 matcher i superettan. Nu har de två. Efter 2-4 mot Assyriska - som har gjort elva mål på sina två senaste hemmamatcher. Tabelltvåan Östersund hade nio poäng ner till den allsvenska kvalplatsen inför lördagen.(TT)
Publicerad 1 augusti 2015
Östersund hade en förlust på 17 matcher i superettan. Nu har de två. Efter 2-4 mot Assyriska - som har gjort elva mål på sina två senaste hemmamatcher. Tabelltvåan Östersund hade nio poäng ner till den allsvenska kvalplatsen inför lördagen. När den 18:e

Tabelltvåan Östersund hade nio poäng ner till den allsvenska kvalplatsen inför lördagen. När den 18:e omgången spelas färdigt på tisdag kan avståndet ha krympt, men klart är i alla fall att Degerfors inte tog chansen att närma sig då laget föll hemma mot bottenlaget Utsikten med 1-2.

I stället närmade sig Assyriska tredjeplatsen.

””

Laget följde upp 7-1 hemma mot Utsikten den 19 juli med ytterligare fyra mål två helger senare.

Mattias Genc fixade 1-0 redan i den andra minuten. Fredrik Holster utökade. Alex Dyer satte Östersunds första mål i andra halvlek, men Alexander Nilsson och Christopher Brandeborn gjorde ett hemmaryck igen. Dragan Kapcevic reducerade i slutskedet.

I övrigt vann Ängelholm hemma mot Brommapojkarna med 3-1, tog sig upp på kvalplats och skickade ner BP under strecket. Samtidigt blev det tre poäng för AFC United borta mot Ljungskile, efter seger med 3-0. Chidi Omeje hade tre skott på mål - och gjorde hattrick. Alla målen kom efter paus.