Annons
Nyheter

Ytterligare svenskar till Vegas

Vegas Golden Knights fortsätter värva svenskt. Senat i raden av blågula spelare att bli klar för det nya NHL-laget är Marcus Krüger och Oscar Dansk. 27-årige Marcus Krüger byts från Chicago, som han har vunnit Stanley Cup med två gånger.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

27-årige Marcus Krüger byts från Chicago, som han har vunnit Stanley Cup med två gånger. I utbyte mot forwarden får Chicago "framtida överväganden", enligt NHL:s sajt.

Målvakten Oscar Dansk spelade förra säsongen för Rögle i SHL och har enligt Expressen tecknat ett så kallat tvåvägskontrakt över säsongen 2017-2018.

Annons

Sedan tidigare finns Oscar Lindberg och William Karlsson i det nya laget. De blev klara under expansionsdraften.

Marcus Krüger vann VM-guld med Tre Kronor i våras och var med i det svenska laget som tog hem silvermedaljen i OS i Sotji 2014.

"Vi tackar Marcus för hans många bidrag till laget, speciellt två Stanley Cup-titlar", skriver klubbens general manager Stan Bowman och önskar honom lycka till i Vegas.

Samtidigt står det klart att Washington byter Marcus Johansson till New Jersey, enligt AP, för att möjliggöra ett mångmiljonkontrakt med lagets ryska stjärnan Jevgenij Kuznetsov.

Kuznetsov har skrivit på ett åttaårskontrakt värt 62,4 miljoner dollar, motsvarande nära 530 miljoner kronor. Han är därmed den andre högst betalde spelaren i Washington efter lagkaptenen Alexander Ovetjkin.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons