Annons
Nyheter

Äntligen guld för ständiga reserven

Rose Mathisen red på den svenska nationaldagen hem sitt första SM-guld i dressyr på hingsten Zuidenwind. - Jag vet i alla fall vad det står i morgon i norska tidningar. Bästa svensk var en norska, sade Mathisen, född i Norge, men svensk medborgare och verksam i Sverige i närmare 20 år.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Rose Mathisen har varit något av den ständiga reserven till de stora mästerskapen. Som till VM i Caen, Frankrike, 2014 och EM i Aachen, Tyskland, 2015. När hon var femte ryttare till OS i Rio tackade hon nej.

När Mathisen fällde sin kommentar om att med norskt påbrå vinna SM-guld på den svenska nationaldagen kom en snabb replik från silvermedaljören Mads Hendeliowitz.

””
Annons

Silvermedaljören, som red OS för Sverige med Jimmie Choo Seq, är född i Danmark men har också varit bosatt i Sverige i många år. Numera är adressen Segersjö, norr om Stockholm.

Bronset på Strömsholm red skånska Paulinda Friberg hem med Di Lapponia T.

””

Nu blickar alla framåt mot EM i Göteborg 21-27 augusti.

Förbundskapten Bo Jenå var nöjd med vad han såg. Även om Patrik Kittel fick bryta efter en skada i stallet på sin andrahäst Delaunay och Tinne Vihelmson Silfvén inte kunde starta Paridon Magi, som var trött efter många resor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons